Freerideski's (49 producten)

Rustler 10 Freerideski 21/22 Dames Blackops Stargazer Freerideski 20/21 Impulse 98 Freerideski 21/22 Dames Legend 96 Freerideski 18/19 Heren M-Pro 99 Freerideski 20/21 Spur Freerideski 20/21 QST 118 Freerideski 20/21 Scrapper 95 Freeride ski's 21/22 Dames Scrapper 95 Freerideski 21/22 Scrapper 115 Freeride ski's 21/22 Scrapper 105 Freerideski 20/21 Dames Scrapper 105 Freerideski 20/21 Sick Day 94 Freerideski 21/22 Bonafide 97 Freerideski 20/21 Sick Day 104 Freerideski 21/22 QST Lumen 99 Freerideski 21/22 Vision 98 Freerideski 21/22 Dames Trace 88 Freerideski 21/22 Heren Tracer 88 Freerideski 21/22 Heren Free 108 Freerideski 20/21 Vision 108 Freerideski 21/22 Dames Blackops Rallybird Freerideski 20/21 ZX 108 Freerideski 20/21 Dames Black Pearl 97 Freerideski 20/21 Blackops Gamer Freerideski 20/21 Heren Tracer 108 Freerideski 21/22 Heren Free 118 Freerideski 20/21 Dames Blaze 94 Freerideski 21/22 Sakana Freerideski 21/22 Blaze 106 Freerideski 21/22 Dames Blaze 106 Freerideski 21/22 Navis Freebird Toerski 21/22 Anima Freerideski 20/21 Slap 104 Freerideski 20/21 Revolt 121 Freerideski 20/21 Hustle 9 Freerideski 22/23 Ranger 102 Freerideski 22/23 Heren Ranger 102 Freerideski 22/23 Slap 112 Freerideski 20/21 Bent Chetler 120 Freerideski 21/22 Nocta Freerideski 20/21 Hustle 10 Freerideski 22/23 Impulse 104 Freerideski 21/22 Slap 122 Freerideski 20/21 Pescado Freerideski 21/22 Impulse 112 Freerideski 21/22 QST Blank Freerideski 21/22 Hustle 11 Freerideski 22/23 Lotus Tour 124 Freerideski 21/22

Wat zijn freeride ski's?


Freeride-ski's zijn ontworpen voor het skiën in open terrein, buiten de geprepareerde pistes. Ze zijn aanzienlijk breder dan alpine ski's, zodat je zo goed mogelijk kunt "surfen", vooral in zachte poeder. Bovendien worden ze meestal in iets langere lengtes gekocht, hebben ze een min of meer uitgesproken "rocker", een vrij kleine sidecut of een grotere radius en zijn vaak gemoedelijker afgestemd. Dit alles helpt je om de best mogelijke float te bereiken, wat betekent dat de punt van de freeride ski boven het sneeuwoppervlak blijft, waardoor je de ski's in de poeder precies en met minder inspanning kunt controleren.

Dit kan worden ondersteund door speciale vormen, zoals zogenaamde "tapers" (een omgekeerde taille) aan de skitip en een overeenkomstige constructie, bijvoorbeeld gemaakt van bijzonder lichte materialen of met behulp van dempingselementen. Er zijn nu vele facetten van freerideski's, van superbrede poederbakken tot middelbrede allrounders tot lichtgewichten die geschikt zijn voor toertochten, je vindt zeker een model dat bij je past. De overgangen van freeride ski's naar all mountain ski's, freestyle ski's en freetouring ski's zijn vloeiend, maar je kunt ze als volgt definiëren.

Freeride ski's vs All Mountain

Met all mountain ski's zit je zowel qua toepassingsgebied als breedte, lengte en flex tussen pisteski's en freeride ski's. In vergelijking met freeride ski's zijn all mountain ski's smaller en meestal harder en hebben ze een minder uitgesproken rocker.

Freeride ski's vs. freestyle

Met freestyle ski's ben je goed uitgerust voor jumps en tricks. Aangezien deze vaak in poedersneeuw plaatsvinden, zijn er ook vrij brede freestyle ski's. Vergeleken met freeride ski's zijn deze meer symmetrisch, d.w.z. de tip en tail van de ski zijn relatief gelijk in breedte en de binding is veel centraler gemonteerd. Beide helpen je bij het achteruit rijden en landen, maar zijn niet per se ideaal voor freeriden.

Free toerski's

Free toerski's zijn brede toerski's met de nadruk op afdalen. Vergeleken met freeride ski's zijn ze vooral lichter en zijn ze ook gemonteerd met toerbindingen zodat je ook langere beklimmingen kunt afleggen.


Welke freerideski past bij mij?


Dit hangt naast je toepassingsgebieden af ​​van je skivaardigheid, je lichaamslengte, je gewicht en je voorkeuren. Als je groter en zwaarder bent of als je vergevorderd bent met skiën of freeride en dus een snellere skistijl hebt, des te langer en stijver je je freeride-ski's moet kiezen. Freeride-ski's voor beginners zijn daarentegen ideaal vergevingsgezinder en meer getailleerd, zodat je onder alle omstandigheden goed met elkaar kunt opschieten. Deze modellen zijn echter minder geschikt voor topsnelheden.

Wil je freeride ski's die ook geschikt zijn voor op de piste, kies dan een smaller, harder model dat niet te veel zwabbert. Freerideski's voor poedersneeuw daarentegen zijn breder en geven je in combinatie met een degelijke rocker een uitstekende float.

Als je je freeride ski's ook gebruikt om ongerepte hellingen te beklimmen, wordt het gewicht van de ski's interessant. Er zijn nu vrij lichte freeride-ski's waarmee je met een binding met klimfunctie heel comfortabel enkele honderden meters kunt klimmen.


Hoe lang moeten mijn freerideski's zijn?

Over het algemeen moet je freeride-ski's kiezen die iets langer zijn dan pisteski's of toerski's. Het is meestal raadzaam om ski's te gebruiken die iets langer zijn dan je eigen lichaamslengte. Maar ook je gewicht, je vaardigheid en je voorkeuren spelen hierbij een rol.


Wat is de optimale breedte voor mijn freeride ski's?

Dat hangt af van het beoogde gebruik en je persoonlijke voorkeuren. Hoe breder je je freeride-ski's kiest, hoe meer plezier je zult hebben in zachte poedersneeuw, maar je moet compromissen sluiten op de harde hellingen of in moeilijke sneeuwcondities. Smallere ski's hebben daar voordelen, maar minder float in goede poederomstandigheden.

Je kunt een freeride ski met een breedte van 100 mm onder de voet (of iets meer) gebruiken als allrounder, die natuurlijk het beste werkt in poedersneeuw, maar je ook op andere manieren niet in de steek zal laten.

Kies voor enkel gebruik in poedersneeuw voor freeride ski's met meer dan 110 mm in het midden. Natuurlijk kun je - als je over de juiste vaardigheden beschikt - er ook mee opschieten op de piste, maar skiën is dan inspannender en waarschijnlijk ook minder leuk.

Freeride ski's met een breedte van minder dan 100mm zijn interessant voor jou, als je vaak op de piste of in moeilijke sneeuwcondities bent en minder waarde hecht aan optimale prestaties in poedersneeuw.


Freeride kinderski's: waar moet ik op letten?


Talloze fabrikanten bieden nu ook freeride kinderski's aan waarmee je je kinderen kunt uitrusten. Freeride kinderski's zijn ontworpen voor jonge freeriders en zijn daarom korter, smaller en zachter dan modellen voor volwassenen. Net als de modellen voor volwassenen zijn ze ontworpen voor off-piste skiën en hebben daarom wat minder goede rijeigenschappen op de piste. Het is belangrijk dat de freeride kinderski's aansluiten bij de individuele vaardigheden van de nakomelingen en dat er ook een kinder- of jeugdbinding wordt aangebracht.


Wanneer zijn freeride-skisets zinvol?


De aanschaf van een freeride ski-set, die meestal bestaat uit een freeride ski, een freeridebinding en eventueel ook freeride skischoenen, is vaak zinvol. Aan de ene kant kun je materiaal kopen dat precies op elkaar is afgestemd, aan de andere kant krijg je vaak een goedkopere prijs als je een set koopt. Daarnaast kunnen bindingen direct professioneel gemonteerd worden. Met de freeride ski configurator biedt Bergzeit je een geweldige mogelijkheid om tegen lage kosten je eigen freeride-skiset samen te stellen uit een brede selectie ski's, bindingen, schoenen en skins.


Kan ik met freeride ski's ook skitoeren?

Je kunt met freeride ski's gaan skitoeren zolang je een binding met klimfunctie hebt gemonteerd en de juiste stijgvellen hebt. Met moderne, lichte freeride-ski's kun je ook lange beklimmingen de baas zijn en heb je nog genoeg power over voor een grandioze afdaling in diepe sneeuw. Vooral in moderne modellen worden vaak zeer lichte materialen gebruikt, die ook lange skitochten met zeer brede freeride-ski's mogelijk maken.