Hoge Wandelschoenen dames (273 producten)

Dames 700 Sierra GTX Schoenen Dames Tempest Mid Schoenen Dames Tempest Mid Schoenen Dames Cloudrock WP schoenen Dames TX5 GTX schoenen Dames TXS GTX schoenen Dames Trango TRK GTX Schoenen Dames TX4 Mid GTX schoenen Boulder X Mid GTX schoenen Dames TX Hike GTX Schoenen Dames Terrex Swift R3 Mid GTX Schoenen Dames Trail Lite Evo GTX Schoenen Dames Free Hiker Mid Schoenen Dames Mount Shasta Low Schoenen Dames Sortino schoenen Dames G Trek 3 GTX Schoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Accentor Sport Mid GTX Schoenen Dames Mondello Mid GTX schoenen Dames Island MFS Active GTX schoenen Dames Vakuum Top GTX schoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Trekker Lite III Wide GTX schoenen Dames Alp Mate Mid WP schoenen Dames Litepeak GTX schoenen Dames Thiamat Mid 2.0 WP Schoenen Dames Anacapa Mid GTX Schoenen Dames MTN Trainer 2 Mid GTX Schoenen Dames Baltimore GTX Schoenen Dames Expedition Schoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Belorado II Mid Bunion GTX schoenen Dames Renegade GTX Mid schoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Refugio Texapore Mid Schoenen Dames Terrex Swift R3 Mid GTX Schoenen Dames MTN Trainer Mid GTX schoenen Dames Tatra II Wide GTX schoenen Dames Alaska GTX schoenen Dames Renegade GTX Mid schoenen Dames Tatra Light Bunion LL schoenen Dames Renegade GTX Mid Wide schoenen Dames Trango Trk Leather GTX Schoenen Dames 340 Amelia GTX Schoenen Dames Cinquantaquattro Hike Evo GTX Schoenen Dames Trailmaker Mid GTX schoenen Dames Alp Mate Mid WP schoenen Dames Alpenrose 2 Mid GTX schoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Rigel Mid wandelschoenen Dames Mount Shasta Low Schoenen Dames Athunis Mid WP Schoenen Dames Moon Mid WP Schoenen Dames Trailmaker Mid GTX schoenen Dames Woodland 2 Texapore Mid Schoenen Dames Mount Shasta High Schoenen Dames Cloudridge Schoenen Dames Tsnuami Mid Schoenen Drom Mid schoenen

Wandelschoenen of bergschoenen: wat is het verschil?

Wandelschoenen voor dames zijn er in verschillende vormen: lage modellen, halfhoog of met een hoge schacht. De reden hiervoor is dat de verzamelnaam "wandelschoenen", verschillende type wandelingen van lengtes en met verschillende bagage omvat. Voor lange afstandswandelingen in de bergen of met een grote rugzak zijn hoge wandelschoenen aan te bevelen; voor korte wandelingen in vlakker terrein zijn lage wandelschoenen voldoende. Daartussen worden halfhoge wandelschoenen aanbevolen voor wandeltochten in matig terrein.

Als we het over klassieke bergschoenen voor dames hebben, hebben we het over wandelschoenen die speciaal ontworpen zijn voor meerdaagse wandeltochten in de bergen. Bij een trektocht draag je meestal een wat zwaardere rugzak. Bergschoenen moeten je daarom iets beter beschermen tegen het verzwikken van je enkel - ze zijn meestal hoog en reiken tot boven de enkel.

Welke wandelschoenen voor dames heb ik nodig?

De gemakkelijkste manier om deze vraag te beantwoorden is na te denken over waar je de wandelschoenen voor wilt gebruiken. Ga je in de regen lopen? Een waterdichte wandelschoen is nooit een slechte optie, tenzij je speciaal op de prijs moet letten en zelden in het nat loopt.

Draag je de wandelschoenen alleen als je in het bos achter het huis loopt of ben je van plan de Alpen over te steken? Dit beïnvloedt de hoogte van de wandelschoenen - zie het volgende hoofdstuk.

Gewicht kan ook een belangrijk punt zijn: veel fabrikanten hebben afgeslankte lichtgewicht wandelschoenen in hun assortiment waarmee je gemakkelijker kunt klimmen - maar afhankelijk van de afwerking en fabrikant zijn ze niet zo duurzaam als een zwaardere, robuuster vervaardigde wandelschoen. Je kunt het meestal zien aan de materialen, lichtere wandelschoenen voor dames zijn vaak gemaakt van synthetische materialen en stevig textiel, terwijl duurzamere modellen vaak van leer zijn gemaakt.

Lage wandelschoenen of hoge wandelschoenen voor dames?

De vraag naar de juiste hoogte voor dames wandelschoenen hangt direct samen met de vraag waarvoor je je wandelschoenen wilt gebruiken. Als je je wandelschoenen alleen wilt gebruiken bij wandelingen in matig tot heuvelachtig terrein, zijn lage- tot halfhoge wandelschoenen voldoende. Je moet je er echter van bewust zijn dat vooral lage wandelschoenen snel hun grenzen bereiken als het terrein technischer wordt, ze bieden weinig bescherming tegen verdraaiing.

Halfhoge wandelschoenen zijn een compromis, ze zijn meestal nog relatief licht en bieden iets betere bescherming tegen verdraaien. Ze zijn echter vaak te soepel voor zware bagage. Als je een zware rugzak bij je hebt, moet je een hoge wandelschoen kiezen die je ook de nodige veiligheid biedt op oneffen, rotsachtige paden.

Waarover gaan de schoen categorieën A/B, B en B/C?

De Duitse schoenenfabrikant Meindl heeft een systeem ontwikkeld waarin bergschoenen en wandelschoenen voor heren ingedeeld kunnen worden in categorieën die per letter verdeeld zijn om de aankoop gemakkelijker te maken. Voor wandelschoenen en bergschoenen zijn vooral de categorieën A/B, B en B/C van belang.

Categorie A/B omvat wandelschoenen of middelhoge wandelschoenen die geschikt zijn voor gemakkelijke wandelingen op vlak terrein, het middelgebergte of de uitlopers van de Alpen.

Categorie B omvat wandelschoenen die je kunt gebruiken voor veeleisende wandelingen in het middelgebergte en lichte trektochten in de bergen. Ze geven je een hoog loopcomfort en bieden stabiliteit, zelfs op slechte paden en beklimmingen.

Bergschoenen van categorie B/C zijn ontworpen voor veeleisende trektochten en zware tochten tot in het hooggebergte en tot op zekere hoogte bestand zijn tegen stijgijzers. Ze kunnen ook gebruikt worden voor slechte paden en trails, steenslag, via ferrata en korte gletsjerpassages.

Wandelschoenen voor dames: leer of veganistisch?

Veganistisch en duurzaam leven speelt gelukkig ook een steeds belangrijkere rol in de outdoor-industrie. Als je diervriendelijke vegan wandelschoenen voor dames wilt kopen, vind je een steeds groter wordende selectie - vegan schoenen worden door de fabrikanten dienovereenkomstig geëtiketteerd. Aan de andere kant zijn er nog steeds klassieke leren schoenen die scoren met de voordelen van leer: duurzaamheid, robuustheid, soepelheid.

Welke wandelschoenen voor dames heb ik nodig?

Het antwoord op deze vraag voor wandelschoenen voor dames is vergelijkbaar met dat voor wandelschoenen. Je moet je afvragen waar je met je wandelschoenen naartoe wilt. Is het het veeleisende Annapurna circuit in de Himalaya en heb je een waterdichte high-end bergschoen nodig met alle verfijningen die je trouw bijstaat, zelfs bij sneeuw en kou?

Of ben je meer geïnteresseerd in een lichtgewicht bergschoen die je 's zomers kunt dragen op een lange afstandswandeling in de uitlopers van de Alpen met in verhouding weinig bagage? Bij Bergzeit vind je de juiste schoenen in beide categorieën.

Pasvorm en maatvoering voor dames wandelschoenen en bergschoenen

Als het gaat om het kiezen van de juiste maat voor je wandelschoenen voor dames, geldt de vuistregel: neem geen risico! Te kleine schoenen, waarbij je tenen tegen de voorkant zitten, zijn niet effectief, evenmin als een te grote schoen, waarin je voeten te veel lucht naar voren krijgen en je kans op blaren hebt. Neem bij twijfel liever een maatje groter, dan dat je tijdens de wandeling problemen krijgt.

Dames wandelschoenen voor brede voeten

Als je voeten wat breder zijn, is dat ook geen probleem. Sommige fabrikanten hebben wandelschoenen en bergschoenen voor dames in hun assortiment die speciaal ontworpen zijn voor wandelaars met brede voeten. Daartoe behoren de Italiaanse merken Scarpa, La Sportiva en Aku - en ook Duitse fabrikanten als Meindl, Lowa en Hanwag. Salomon en, vooral wat lichte wandelschoenen betreft, Hoka One One hebben ook bredere wandelschoenen in hun assortiment. Meestal worden bredere wandelschoenen aangeduid met een "W" voor "Wide" in de naam.

Dames wandelschoenen voor smalle voeten

Ook als je smallere wandelschoenen voor dames zoekt, vind je ze nu. In dit geval moet je zoeken naar het label "narrow".

Dames wandelschoenen met orthopedische binnenzool

Als je een orthopedische inlegzool in je nieuwe dames wandelschoen wilt leggen, is dat meestal geen probleem - de meeste modellen bieden daarvoor voldoende ruimte.

Welke wandelschoenen of bergschoenen voor hallux valgus?

Intussen kun je online verschillende fabrikanten vinden die zich gespecialiseerd hebben in wandelschoenen die speciaal geschikt zijn voor hallux valgus. Bij Bergzeit is dat de firma Hanwag, met de Bunion serie heeft de Duitse fabrikant een schoenenserie in zijn assortiment die voor deze soort voetvorming een comfortabele pasvorm garandeert zonder dat de spreekwoordelijke "schoen je knelt".

Hoe kan ik wandelschoenen inlopen?

Als je grote plannen hebt, bijvoorbeeld een meerdaagse wandeltocht met veel hoogteverschil, moet je je nieuwe wandelschoenen altijd even inlopen. Vooral als je voor het eerst langere afstanden waagt, moet je je voeten niet te veel belasten. Een paar korte wandelingen om aan de wandelschoenen te wennen kunnen geen kwaad.

Als de temperaturen laag zijn en je het niet te warm hebt, kun je ook lichtere wandelschoenen in het dagelijks leven inlopen.

Wanneer moet ik mijn wandelschoenen vervangen?

Er is geen vuistregel voor wandelschoenen, zoals die er wel is voor bijvoorbeeld hardloopschoenen (die je op zijn laatst na zo'n 600 tot 800 km moet vervangen). Dus alleen gezond verstand kan helpen. Als de zolen al erg beschadigd zijn en niet meer de steun bieden die je gewend bent, moeten ze vervangen worden, tenzij je een duurdere, stevige dames wandelschoen hebt die je kunt laten repareren.

Bovendien hebben de naden van wandelschoenen ook een beperkte duurzaamheid. Een schoenmaker kan soms proberen te redden wat er nog te redden valt. Maar er komt een tijd dat het tijd is om te stoppen en dat je je voeten een plezier doet en overweegt een nieuw paar te kopen, vooral als je wandelschoenen versleten en kapot zijn.